Onderhoud van zonnepanelen

Door jaarlijks een visuele en reinigende inspectie van uw zonnepanelen in te plannen, zorgt er voor dat deze goed blijven functioneren en zullen de panelen hun levensduur vergroten. Door middel van een visuele inspectie worden tijdig eventuele beschadigingen gesignaleerd en vervuiling op de zonnepanelen weggehaald. Uw panelen kunnen namelijk aangetast worden door allerlei (weer)invloeden van buitenaf. Hierbij moet u denken aan fijnstof, uitwerpselen van dieren (gevogelte) en mogelijk vandalisme.

Onderhoudspakket zonnepanelen

Bij TipTop Solar kunt u een onderhoudspakket voor uw zonnepanelen afsluiten. Wanneer u bij ons een onderhoudspakket afsluit, komen wij jaarlijks langs om de panelen te reinigen en visueel te inspecteren. Dit pakket kunt u afsluiten voor zonnepanelen die wij hebben geïnstalleerd, maar ook voor panelen die zijn geïnstalleerd door een andere installateurs.

Overzichtelijke rapportage

Zonnepanelen reinigen zich deels met regenwater, en moeten deels gereinigd worden door een gespecialiseerde partij. Uw panelen zijn dus niet geheel onderhoudsvrij. Door een onderhoudspakket af te sluiten zorgt u ervoor dat het rendement van uw panelen niet onnodig achteruit gaat. Heeft u panelen laten installeren op een huis of bedrijfspand dat zich in een vogel- of bosrijke omgeving bevindt? Dan raden wij zelfs aan om 2 of 3 keer per jaar uw panelen te laten inspecteren. Door vallende takken of vogelpoep kan er namelijk schade aan uw zonnepanelen ontstaan. Tijdens onze visuele inspectie controleren wij het gehele zonnepanelensysteem op gebreken. Na onze inspectie ontvangt u van ons een overzichtelijke rapportage van de status van uw systeem. Hierin vindt u ook de eventuele gebreken die aangepakt dienen te worden

Altijd de juiste onderhoud

Kiest u voor een onderhoudspakket bij TipTop Solar voor het onderhoud aan uw zonnepanelen? Dan krijgen uw panelen altijd de juiste onderhoud terwijl de jaarlijkse onderhoudskosten aan uw panelen ook laag blijven. Komen er defecten aan het licht tijdens onze inspectie? Dan bespreken we altijd eerst de kosten en kijken we hoe we de defecten in overleg kunnen oplossen. Kleine defecten als loszittende klemmen lossen wij altijd gelijk tijdens de reiniging en visuele inspectie voor u op!

Onze prijzen

Basispakket

1-10 Zonnepanelen€65,00
11-20 Zonnepanelen€85,00

Ons basispakket bevat het volgende:

  • Zonnepanelenreiniging;
  • Visuele controle van het zonnepanelensysteem op uw dak;
  • Berichtgeving na de uitgevoerde werkzaamheden inclusief wel of geen bijzonderheden aangetroffen/ reeds opgelost/ vervolgafspraak nodig en foto’s.

Pakket op maat

Bij 21 zonnepanelen of meer zullen wij een offerte op maat voor u maken en deze toesturen.

Let op: ook bij kleinere installaties is een pakket op maat nodig wanneer er aanvullende wensen zijn.

Klik hier om een offerte aan te vragen!