Zonnepanelen reiniging

Wij merken dat veel mensen denken dat zonnepanelen reiniging alleen noodzakelijk is om je panelen mooi te laten glimmen. Echter, het is van belang dat de zonnepanelen regelmatig worden gecontroleerd en gereinigd om het rendement hoog te houden. Wanneer u de keuze maakt om zonnepanelen te gebruiken voor het opwekken van elektriciteit, doet u namelijk een belangrijke investering. Hierdoor is het zonde als u door slecht onderhoud snel rendement verliest.

Jaarlijkse controle en reiniging

Vervuiling op uw zonnepanelen heeft invloed op de werking van de panelen. Reinigt u niet ten minste 1 keer per jaar uw panelen en blijven deze langere tijd vuil? Dan wordt de levensduur van uw zonnepanelen verkort.

Vaak wordt er een hoop vuil van uw zonnepanelen afgespoeld door regenwater. Toch raden wij aan om jaarlijks uw panelen te laten controleren en reinigen. Niet al het vuil wordt namelijk direct door regenwater weggehaald.

U dient uw panelen extra te reinigen bij:

  • Veel uitwerpselen van vogels op uw panelen;
  • Langdurige droogte;
  • Groene aanslag door bijvoorbeeld bomen;
  • Overige vervuiling wat niet weggaat door regen.

Osmose water

TipTop Solar werkt tijdens het reinigen van zonnepanelen met osmose water. Dit is water in zijn puurste vorm. Osmose water is water dat vrij is van kalk, zout, ijzer, lood, natrium, kalium organische vervuiling en magnesium.

Vooral bij grotere PV-installaties veroorzaakt vuil voor verlies in rendement. Vandaar dat TipTop Solar aanraadt om grotere PV-installaties minimaal eenmaal per jaar te laten reinigen.

Voor de reiniging van uw zonnepanelen werkt TipTop Solar met telescopische stelen en zachte borstels die reinigen met osmose water. Water en stroom halen wij uit een speciale drukwagen. Wij zijn dus zelfvoorzienend waardoor u geen last ervaart tijdens de reiniging. Door middel van de telescopische borstels kunnen wij veilig en efficiënt vanaf de grond uw PV-installatie schoonmaken. Hierdoor wordt het gebruik van een ladder beperkt en kunnen wij snel en efficiënt de reiniging verzorgen.