Zonnepanelen vogelnest vrij

Beschikt u over zonnepanelen, maar ervaart u last van vogels die nesten bouwen onder en tussen uw panelen? Maak nu uw zonnepanelen vogelnest vrij met de Birdblocker via TipTop Solar! Wanneer u de vogelnesten laat zitten, zullen de panelen uiteindelijk achteruit gaan in rendement. Dit omdat de natuurlijke ventilatie onder de panelen belemmerd wordt door vogelnesten. Daarnaast kan er brand ontstaan als het te warm wordt onder de panelen en vervolgens de droge takken worden opgewarmd. Tenslotte bestaat de kans dat de takken voor beschadiging zorgen. Wacht dus niet te lang met het aanbrengen van de Birdblocker.

De voordelen van het vogelnest vrijmaken van uw zonnepanelen

Op de foto’s hierboven ziet u voorbeelden van hoe de vogelnesten kunnen ontstaan als u niks doet. Kiest u er wel voor om de birdblocker te laten installeren door TipTop Solar? Dan ervaart u de volgende voordelen:

  • U verliest geen rendement van uw panelen omdat de ventilatie optimaal blijft verlopen;
  • U minimaliseert geluidsoverlast van vogels;
  • U verlaagt uw risico op brand;
  • De achterkant van uw panelen wordt niet beschadigd door takken;
  • U heeft minder overlast van uitwerpselen van vogels.

De installatie van het systeem

De installatie van het Birdblock systeem wordt verzorgd zonder te schroeven of boren. Dit wordt gedaan van 100% recyclebaar materiaal. Het materiaal zelf is robuust en duurzaam. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een offerte aan!

De kosten van het vogelnest vrijmaken van uw zonnepanelen

De kosten van het vogelnest vrijmagen van uw zonnepanelen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Vandaar dat dit maatwerk is, en daarom verzoeken we u bij interesse om contact met ons op te nemen. Dit kan door het contactformulier in te vullen, of een offerte aan te vragen.